Gezondheidscentrum Lokeren vzw
     

Huisarts in opleiding

Er is nood aan bekwame huisartsen en daarom wil ons centrum graag bijdragen tot hun opleiding.

Dr. Piet Van De Sype is een erkende praktijkopleider voor huisartsen in opleiding.

De opleiding tot huisarts duurt negen jaar in totaal. Na zes jaar studies geneeskunde krijgt men het diploma van arts. Daarna kan men zich specialiseren tot huisarts of ziekenhuisarts. Wie wil afstuderen als huisarts moet na die zes jaar nog drie jaar als huisarts in opleiding (HAIO) werken. Deze drie jaar voltijdse praktijkstage bestaat uit 30 maanden stage onder de begeleiding van een erkende én aangestelde huisarts-praktijkopleider, verdeeld over 2 praktijken, en 6 maanden stage in een erkende ziekenhuisdienst.

De HAIO is dus al afgestudeerd als arts en mag zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen, maar werkt wel onder de verantwoordelijkheid van de praktijkopleider. Er is regelmatig overleg tussen de HAIO en de praktijkopleider en tijdens consultaties of huisbezoeken kan de HAIO steeds een arts van het gezondheidscentrum bereiken voor vragen of advies.

Onze praktijk is voor een HAIO een uitstekende omgeving om het vak te leren. Het extra inzetten van een HAIO zorgt ook voor een ruimer aanbod aan consultaties zodat patiënten nog gemakkelijker in het gezondheidscentrum terecht kunnen.

Een HAIO blijft 1 of 1,5 jaar in de opleidingspraktijk en kan zich nadien als huisarts vestigen in een praktijk naar keuze. Om het jaar of anderhalf jaar komt er dus een andere HAIO in ons centrum.

 

 

 

huisarts in opleiding